En unik oplevelse

I samarbejde med UU-vejlederne i Randers Kommune tilbyder vi nu et praktikophold på hospitalet. Et praktikophold er en mulighed for at opleve, hvordan det er at arbejde på et hospital. Du vil få et indblik i de forskellige funktioner og afdelinger, der er nødvendige, for at et hospital kan fungere.

Vi håber, at en praktik hos os kan hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning om dit fremtidige arbejdsliv.

På den her side kan du finde en række praktiske oplysninger samt beskrivelse af forhold og regler, som du skal kende til og følge, for at dit praktikophold kan blive godt og sikkert.

Vi håber, at du får et spændende ophold hos os!

Sådan får du en praktikplads

Hvem kan komme i praktik

Vores tilbud om praktik på hospitalet er primært målrettet unge i 9. og 10. klasse i Randers Kommune. Praktikken vil finde sted på bestemte uger i løbet af året.

Der kan laves særlige aftaler for unge under 18 år, der er gået ud af skolen, og som gerne vil i praktik på hospitalet.

Vi forventer, at du er interesseret, nysgerrig og har en positiv indstilling, så du kan få mest muligt ud af dit forløb.

Praktikpladser på hospitalet

Vi tilbyder praktikpladser indenfor forskellige temaer. Læs mere om dem på de enkelte sider.

Pleje, omsorg og behandling: 3 pladser i Medicinsk Afdeling, 1 plads på Ortopædkirurgisk Sengeafsnit og 1 plads på Mave- og Tarmkirurgisk Sengeafsnit

Træning, vurdering og rehabilitering: 1 i en delt praktik, hvor man ser både Fysio- og Ergoterapien

Undersøgelser og prøver: 2 pladser i Røntgen og Skanning og 2 pladser i Laboratorieenheden - Blodprøver og Biokemi samt 1 plads i Laboratorieenheden - Patologi

Kost og ernæring: 4 pladser i Patientkøkkenet; henh. 2 pladser som ernæringsassistent og 2 pladser som klinisk diætist (ernæringsvejledning)

Administration: 2 pladser

Service: 2 pladser

Teknik: 2 pladser

Sådan gør du, hvis du gerne vil i praktik

Læs indholdet på denne side og siderne om de forskellige praktikmuligheder på hospitalet. 

Kontakt din lærer eller skoleleder og sig, at du gerne vil i praktik. Så giver de besked videre til UU-vejlederne, der fordeler pladserne på hospitalet. Vi kan desværre ikke garantere pladser til alle, der gerne vil i praktik.

Før du kan starte

Tavshedspligt

Når du er i erhvervspraktik på Regionshospitalet Randers, har du tavshedspligt om alle forhold, du får kendskab til i forbindelse med patienters indlæggelse, sygdom og behandling samt alle andre personfølsomme oplysninger.

Tavshedspligten gælder både på hospitalets område og udenfor. Tænk på det ved samtale i bus, tog eller andre steder. Tænk på det på sociale medier. 

Tavshedspligten fortsætter, efter at din praktikperiode er slut.

Udfyld en tavshedserklæring

Hvis du får tildelt en praktikplads, skal du og dine forældre eller værge udfylde og underskrive en erklæring om tavshedspligt samt returnere den til os. 

Da vi beder dig om at skrive dit cpr-nummer i erklæringen, skal du enten sende den udfyldte erklæring til Uddannelse, HR med posten (se adressen nederst på siden) eller bruge linket i det her afsnit til at sende som sikker mail til hospitalets HR-enhed via borger.dk. 

Tavshedserklæring for erhvervspraktik (Word)

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk

Praktikugen

Ugens forløb

Praktikken varer 5 dage. Første dag er alle samlet til en spændende fælles introduktion, hvor vi har fokus på, hvordan et indlæggelsesforløb foregår.

Vi kommer ind på forskellige faggruppers bidrag til et godt og sikkert forløb, og du bliver "klædt på" at kunne være på et hospital med de krav, der er til hygiejne, tavshedspligt mv.

Tirsdag, onsdag og torsdag kommer du ud på en afdeling, hvor du følger personalet, som kan besvare alle dine spørgsmål og sørge for, at du får en god oplevelse. Find link til de forskellige praktiksteder på hospitalet under Relaterede sider nederst.

Fredag, der er praktikkens sidste dag, foregår også samlet, hvor vi bl.a. samler op på oplevelserne. Du kan høre, hvad de andre har oplevet, og der bliver mulighed for at øve genoplivning på specielle dukker.

Mødetider

Mandag møder du kl. 8.00-14.00.

Tirsdag, onsdag og torsdag møder du som beskrevet for det enkelte praktiksted. Se linkene nederst på siden.

Fredag møder du kl. 8.00-12.00.

Hvis du bliver syg

Hvis du er syg en eller flere dage, hvor du skal være ude i en afdeling, skal du kontakte afdelingen, som det står på praktikstedets side. Se linkene nederst på siden. Spørg den kontaktperson, du har fået tildelt, hvis du er i tvivl.

Mad og drikke

Der er forskellige varme drikke og koldt vand, som du frit kan tage, når du er ude i afdelingen.

Medbring gerne en madpakke eller køb mad i kantinen til frokost. Her kan du købe mad fra buffeten eller en færdiglavet sandwich. Regn med en pris på 20-35 kroner for en frokost.

Første dag giver hospitalet frokost i Kantinen, så den dag behøver du ikke at tænke på frokost.

Se åbningstider og betalingsmetoder på siden om Kantinen

Se info om hospitalskiosken

Praktiske oplysninger

Kontaktpersoner under din praktik

Kontaktpersonen om mandagen dag er uddannelseschef Niels K. Villumsen. Han kan træffes på tlf. 20 52 39 11.

De øvrige dage får du en kontaktperson i den afdeling, du skal være på. Hvis du har spørgsmål til dine dage i afdelingen, skal du kontakte vedkommende.

Uniform

Når du er i erhvervspraktik, skal du som udgangspunkt bruge uniform, som skal skiftes hver dag. Uniformen er med korte ærmer, og du må ikke have en bluse med lange ærmer på indenunder.

Du skal selv medbringe rene sko (med hælkappe) til at have på under opholdet. Det kan f.eks. være almindelige sportssko eller træsko. Vær opmærksom på, at skoene ikke skal være nogle, du let glider i, og at de er behagelige at have på en hel dag.

På den første dag bliver du vist, hvor du kan finde uniformer, klæde om, og du får et skab til dit eget tøj. Hvis du vil have en hængelås på dit skab, skal du selv medbringe én. OBS. Du skal huske at fjerne hængelåsen igen, når din praktik er slut.

Omklædning

I rummene med garderobeskabe er der brusere, som du har mulighed for at benytte. Der skal være orden i omklædningsområdet, og brugte uniformer skal i de kurve og containere, der er opstillet til det. Husk at vende ydersiden udad, inden du smider uniformen til vask.

Undgå at efterlade værdigenstande og personlige ejendele i omklædningsrummene. Der er særlige taskeskabe i afdelingerne, hvor du kan have penge, mobiltelefon osv.

Du får udleveret et elektronisk adgangskort, der bl.a. giver adgang til omklædningsrum og rummet, hvor du henter uniformen.

Regler for hår, negle og smykker

Da vi har med syge mennesker at gøre, skal vi gøre alt, hvad vi kan for ikke at gøre dem yderligere syge. Hygiejne er derfor meget vigtigt på hospitalet. 

Hvis du har uniform på som en del af din praktik, skal du derfor overholde følgende regler:

  • Negle skal være kortklippede uden neglelak
  • Du må ikke have kunstige negle
  • Du må ikke have have ringe på eller hånd- og armsmykker
  • Lange halskæder er ikke tilladt
  • Langt hår skal samles
  • Bruger du tørklæde, skal det være ét, du finder samme sted som du tager uniformen

Mobiltelefoner

Private mobiltelefoner skal opbevares i afsnittets taskeskabe i arbejdstiden. Oplys i stedet afdelingens telefonnummer til dem, der skal kunne få fat på dig.

Rygning

Hospitalet er røgfrit område. Patienter og pårørende har særlige rygebokse og rygepavilloner, de kan bruge, men for personalet er der rygeforbud i arbejdstiden.

Transport til og fra hospitalet

Busser

Bybus nr. 6 og 12 har stoppested på henholdsvis Skovlyvej og Østervangsvej. Rutebilerne nr. 230, 235 og 237 og X-bus nr. 918 stopper ligeledes på Østervangsvej.

I forhallen ved indgang A og ved Skadestuen hænger der infoskærme med oversigt over busafgange fra hospitalet.

Cykel

Der er mange cykelstativer fordelt på hospitalets område. Du kan finde dem tæt på alle større og mange af de mindre indgange.

Om hospitalet

På Regionshospitalet Randers er vi næsten 2000 medarbejdere, som hver dag gør os umage for at levere den bedste behandling, pleje og service til de borgere, der har brug for vores hjælp.

Hvert år opererer vi mere end 2000 patienter, og knap 150.000 har en tid til et besøg på hospitalet. Derudover byder vi årligt velkommen til næsten 2500 små nye borgere på Fødeafsnittet.

Se flere nøgletal og læs mere om hospitalet under Om os