Afdelingens introduktionsprogram
Medicinsk Afdeling vil rigtig gerne være med til at understøtte, at du får et godt introduktionsforløb i afdelingen, så du får mulighed for at lære afdelingen og dine nye kollegaer at kende.
Der er både introduktion på Regionshospitalet Randers, som er for hele hospitalet, og specifikt for Medicinsk Afdeling. Du vil derfor også modtage 2 forskellige introduktionsprogrammer.
I Medicinsk Afdeling er der udarbejdet et fælles introduktionsprogram på tværs af alle afsnit. Programmet bliver tilpasset individuelt alt efter din uddannelse, erfaring og kompetencer. Der vil være én på dit afsnit, som er ansvarlig for dit introduktionsforløb. Beskrivelse af introduktionsprogrammet kan findes i e-Dok: Introduktion af nyansatte i Medicinsk Afdeling, Regionshospitalet Randers (e-Dok)
Introduktionsprogrammet består bl.a. af undervisning, færdighedstræning, simulation og samtaler. Underviserne kan bl.a. være udviklingssygeplejersker, diætister og fysioterapeuter.
Husk at bruge dine kolleger
Vi har et godt fællesskab i afdelingen, hvor der både er plads til faglig sparring og hyggesnak om vind og vejr i kaffestuen. Vores fællesskab er godt, fordi vi bruger hinanden aktivt i hverdagen. Vi sætter ord på vores kompetencer og fagligheder, så vi kan udnytte hinandens faglighed.
Så udover det formelle introduktionsprogram, undervisningsforløb mm. opfordrer vi til, at du lærer af dine kollegaer og går til dem, hvis du har spørgsmål eller problemstillinger, du gerne vil drøfte.
Undervisningsoversigt
Der er mange informationer og undervisningstilbud til nyansatte. Du vil få et afkrydsningsskema, som du og den introduktionsansvarlige kan bruge som overblik over, hvor langt du er i dit introduktionsforløb. I Medicinsk Afdeling er man ny i 1 år. Det vil sige, at du har et helt år til at få udfyldt dit afkrydsningsskema.
Oversigt
Når du starter, vil du allerede være tilmeldt de hold, du skal deltage på. Det er den introduktionsansvarlige i dit afsnit, som tilmelder dig. Hvis du vil vide mere om kursets indhold, kan du finde information via nedenstående links.
Hygiejne og IT workshop
Undervisningen afholdes: Marts, juni, september og december
Info i Plan2learn: Hygiejne + IT workshop - undervisning for nyansatte i Medicinsk Afdeling | Region Midtjylland
Forflytning
Undervisningen afholdes: Ca. hver anden måned (januar, marts, maj, juni, september, november)
Forflytningskursus RRA | Region Midtjylland
Kost, væske og IV-adgange
Undervisningen afholdes: Marts, juni, september og november
Info i Plan2learn: Kost og væske – Undervisning for nyansat plejepersonale i Medicinsk Afdeling. | Region Midtjylland (plan2learn.dk)
PVK-anlæggelse
Undervisningen afholdes: Februar, april, juni, september, november
Info i Plan2learn: Venflonanlæggelse | Region Midtjylland (plan2learn.dk)
Stuegang og udskrivelse
Undervisningen afholdes: Marts, juni, september og december
Info i Plan2learn: Stuegang og udskrivelse – Undervisning for nyansat plejepersonale i Medicinsk Afdeling. | Region Midtjylland (plan2learn.dk)
Tværfagligt samarbejde - socialsygeplejersken
Undervisningen afholdes: Marts, juni, september og december
Info i Plan2learn: Socialsygeplejerske på Regionshospitalet Randers | Region Midtjylland (plan2learn.dk)
Tværfagligt samarbejde - fys/ergo
Undervisningen afholdes: Marts, juni, september og december
Info i Plan2learn: Tværfagligt samarbejde mellem terapeuter og læger/plejepersonale | Region Midtjylland (plan2learn.dk)
Introduktion ved afdelingsledelsen
Undervisningen afholdes: Hver måned undtagen i juli
Info i Plan2learn: Introduktion til Afdelingsledelsen – Nyansatte i Medicinsk Afdeling | Region Midtjylland (plan2learn.dk)
Kvalitet og patientsikkerhedsarbejde
Undervisningen afholdes: Hver måned undtagen i juli
Info i Plan2learn: Introduktion til kvalitets- og patientsikkerhedsarbejdet i Medicinsk Afdeling | Region Midtjylland (plan2learn.dk)
MidtEPJ-undervisning (e-læring)
Undervisning tages som e-læringskurser i Plan2learn:
Basisintroduktion til MidtEPJ for plejepersonale | Region Midtjylland (plan2learn.dk)
Godt begyndt
Godt Begyndt er et projekt, som gælder for hele hospitalet. Formålet med Godt Begyndt er at klæde nyuddannede, nyansatte klinikere godt på og ruste dem til at varetage deres forskellige sundhedsfaglige funktioner og kerneopgaver med patientansvar.
Projektet består af to spor. Et organisatorisk spor bestående af følgende fire moduler, der vil være en blanding af oplæg og gruppearbejde:
- Fysisk arbejdsmiljø og ergonomi / "Et sundt og sikkert arbejdsmiljø"
- Etik, samtaler og empati i arbejdet på et hospital
- Konflikthåndtering - før, under og efter
- Balance i arbejdslivet
og et klinisk spor, som bestående af følgende fire moduler, der vil være en blanding af oplæg og simulationstræning:
- Respiratoriske tilstande
- Ernærings og tryktruede patienter
- Medicinhåndtering
- TOCK, ABCDE og ISBAR
Det vil være den, der er ansvarlig for dit introduktionsforløb, som tilmelder dig Godt Begyndt via Plan2Learn. Her kan du også læse mere om Godt Begyndt: Godt begyndt | Region Midtjylland (plan2learn.dk)
Samtaler
De først 12 måneder vil du løbende have samtaler med den introduktionsansvarlige. Der vil være en forventningssamtale inden for den første måned og opfølgningssamtaler efter 3, 6 og 12 måneder.
Samtalerne vil tage udgangspunkt i foruddefinerede spørgsmål, men det er vigtigt, du får talt om det, som er vigtigt for dig.
Derefter vil du blive inviteret til den årlige medarbejderudviklingssamtale (MUS), som varetages af oversygeplejersken.