25. maj 2021

D. 28. maj kl. 14 forsvarer læge og ph.d.-studerende Kasper Glerup Lauridsen sit ph.d.-projekt om organisering af hjertestophold på danske hospitaler.

Hvert år rammes over 2.000 danskere af hjertestop på et hospital. Sammenlignet med hjertestop uden for hospitaler findes der yderst begrænset viden om hjertestop på hospitaler. Mindre end 1/3 af patienterne er i live efter 30 dage og overlevelsen afhænger af, at der ydes en optimal holdindsats af hjertestopholdet.

Derfor har læge og ph.d.-studerende Kasper Glerup Lauridsen undersøgt, hvordan hjertestophold organiseres på danske hospitaler, hvilke gennemgående faktorer, der er forbundet med at personalet oplever genoplivningsforsøgene som vellykkede eller ej, samt om brug af en ny form for standardiseret kommunikation kan forbedre hjertestopbehandlingen. Projektet forsvarer han 28. maj 2021 kl. 14.

Kasper Glerup Lauridsen forsvarer på fredag sit ph.d.-projekt om organisering af hjertestophold på danske hospitaler. Foto: Helle Brandstrup Larsen.

- Studierne har identificeret flere vigtige forhold i forhold til organiseringen af hjertestophold og træningen i hjertelungeredning, som giver mulighed for at vi kan forbedre fremtidens træning og organisering af hjertestophold. Vi er allerede i gang med flere nye forskningsprojekter, der bl.a. undersøger, hvordan forskellene i organiseringen af hjertestophold påvirker overlevelsen, fortæller Kasper Glerup Lauridsen.

Forsvaret finder sted i auditoriet på Regionshospitalet Randers, Skovlyvej 9, indgang B. Det er også muligt at følge forsvaret over Zoom. Tilmelding skal ske til Kasper på kaslauri@rm.dk.