Velkommen

Praktikantportræt

Velkommen til uddannelsen som sundhedsadministrativ koordinator, der, når vi selv skal sige det, er en spændende uddannelse, der strækker sig over 2½ år. I løbet af den tid vil du få mulighed for at tilegne dig vigtige færdigheder og erfaringer inden for sundhedsadministration.

For enden af uddannelsen venter jobmuligheder med masser af mening, hvor du kan være med til at yde en god service for borgere, der har brug for hjælp, samtidig med at du får systemet til at hænge sammen bag kulissen, så dine sundhedsfaglige kolleger kan gøre det, de er bedst til.

En vigtig del af din uddannelse er praktikken, du skal i, og et af de steder, hvor du kan udføre din praktik, er på Regionshospitalet Randers. I praktikken vil du arbejde med en række forskellige opgaver, der alle har betydning for en velfungerende sundhedsadministration. Din oplæring vil ske i nært samarbejde med uddannede sekretærer, og du vil derudover tage del i vigtigt tværfagligt samarbejde med mange forskellige faggrupper.

Praktikafdelinger

Vi kan tilbyde praktik på følgende afdelinger:

  • Akutafdelingen
  • Børn og Unge
  • Kirurgisk Fællesafdeling
  • Kvindesygdomme og Fødsler
  • Laboratorieenheden - Patologi
  • Medicinsk afdeling
  • Ortopædkirurgi, Operation og Intensiv
  • Røntgen og Skanning

Arbejdsområder

To kvinder i uniform ved en computer

Administrativ koordination af patientforløb

Dette indebærer at hjælpe med at organisere og overvåge patienternes forløb, samt at håndtere journaler og skriftlig kommunikation.

Driftskoordineringsopgaver

Du vil have ansvar for at bidrage til en effektiv og optimal udnyttelse af ressourcer og kapacitet i sundhedssektoren.

Dataarbejde

Dette omfatter arbejde med vigtige data, fra registrering til bearbejdning og formidling, i tæt samarbejde med andre fagfolk, herunder it-specialister.

Administrative opgaver

Dette kan inkludere håndtering af sager, udarbejdelse af dagsordener, forberedelse af beslutningsoplæg og udarbejdelse af referater.

Kvalitet- og udviklingsarbejde

Du vil have mulighed for at deltage i arbejdet med at forbedre patientsikkerheden, udvikle sikre arbejdsgange og skabe nye effektive administrative løsninger på tværs af forskellige fagområder og sektorer.

Forventninger til dig

Vi har en forventning om, at du tager medansvar for din læring ved aktivt, nysgerrigt og opsøgende at tage del i praktikken. Din praktikplan vil blive udformet alt efter, hvor der er størst mulighed for vejledning og læring, hvilket kan være forskelligt fra afdeling til afdeling.

Alt i alt, er vi dog sikre på, at du kommer til at opfylde dine læringsmål og få noget helt særligt med, når du selv lægger et arbejde og ansvar i praktikken.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Regionshospitalet Randers, uanset om det er din første eller anden praktik hos os.

Tak for at svare på alle mine spørgsmål, tak for gode samtaler om mange spændende emner indenfor sundhedsvæsenet, og især hvad der påvirker jeres arbejde som lægesekretærer, tak for tålmodighed, tak for venlighed, tak for opmærksomhed, tak for humor og grin, tak for jeres tillid, tak for lærdom, tak for ærlighed og tak for slik - jeg skylder vist på det område :-)

Før din første praktikdag

Læs det materiale, du modtager

Du vil forud for din praktik modtage et velkomstbrev med dine mødetider fra vejlederen på dit praktiksted. Du modtager også information i Praktikportalen inden din praktikstart. 

Derudover har vi nogle sider til nye studerende og ansatte på hospitalet, som du med fordel kan orientere dig i.

Se Ny i Randers

Svar hurtigst muligt på besked om børneattest

Du skal være opmærksom på, at der skal indhentes børneattest på alle, der arbejder på hospitalet. Det gælder også elever og studerende, der er i længerevarende klinikforløb på hospitalet. Du vil derfor modtage en besked via digital post, som du hurtigst muligt, efter at du har modtaget den, bedes svare på.

Medbring MitID

Den første dag i praktikken skal du medbringe dit MitID, da det skal bruges til at oprette dit adgangskort med foto, der tages på hospitalet. Din vejleder vil guide dig i proceduren.

Efter at kortet er oprettet, vil det ligge klar til afhentning i Informationen 1-2 hverdage efter. Informationen er placeret ved indgang A på Skovlyvej (se oversigtskort her). 

Fællesmøder, samvær mm.

Din første dag

På din første praktikdag vil vi glæde os til at tage imod dig og dine medstuderende, så I kan møde hinanden, de ledende sekretærer, praktikvejlederne og uddannelseslederen. 

Selvom du måske ikke får daglig kontakt til alle dem, du møder den første dag, er det vigtigt for os, at du får en chance for at hilse på de andre, der også skal i praktik, samt de medarbejdere og ledere, som du kan kontakte løbende med spørgsmål til din praktik hos os.

Faste frokostmøder

Frokost hver onsdag i kantinen

Alle, der er i praktik som enten lægesekretærer eller sundhedsadministrative koordinatorer, mødes hver onsdag til faglig frokost og sparring. Vi mødes i kantinen, men du bestemmer selv, om du har madpakke med eller køber din frokost i kantinen. 

Der er ikke mødepligt, men de andre studerende vil savne dig, hvis du ikke dukker op. Det er en mulighed for en uformel snak og et godt sted at skabe et netværk indenfor din egen faggruppe. Der er hverken indkaldelse eller dagsorden til møderne.

Møde hver 2. måned med uddannelseslederne og de øvrige praktikanter

Til disse møder modtager du en indkaldelse og dagsorden, og det forventes, at du møder op - gerne med madpakke, da mødet foregår i forbindelse med frokosten.

Et fast punkt på dagsordenen er, at praktikanterne på skift præsenterer de forskellige afdelinger/afsnit, hvor de er i praktik. Når det er din tur, står du selv for forberedelsen af punktet, hvilket du vil få tid til på praktikstedet. 

Kontakt

Uddannelsesansvarlig

Birgitte Brandstrup

Tlf. 78 42 10 10

Mail: birgsoer@rm.dk

Uddannelsesenheden

Adresse

Regionshospitalet Randers 
Østervangsvej 70, 2. sal 
8930 Randers NØ

Mail

Skriv en mail til Uddannelses funktionspostkasse:

Send mail til Uddannelse