Om uddannelsen

Professionsbachelor i radiografi er en mellemlang videregående uddannelse, som varer 3 1/2 år. Uddannelsen veksler imellem teoretisk og klinisk uddannelse, hvor du kan komme i praktik på Regionshospitalet Randers.

Det er muligt at blive optaget på uddannelsen i Aalborg, Odense og København. Den kliniske del af uddannelse vil blive afviklet på de fleste af hospitalerne i Danmark.

Læs mere om uddannelsen til radiograf

Klinisk uddannelse

Indhold

På Regionshospitalet Randers tilbyder vi praktikpladser for fællesdelen af uddannelsen samt for specialeretningen: Radiologisk billeddiagnostik.

På afdelingen Røntgen og Skanning udbydes der praktikpladser på alle semestre med klinik, dog undtaget 3. semester.

Du vil som studerende deltage i afdelingens fællesskab og de for semestret relevante opgaver. Afsnittet ønsker at fremme en atmosfære, der anerkender og tager hensyn til dig som studerende, hvor du arbejder undersøgende, afprøvende og er i en læreproces, ligesom der gennem positive forventninger også stilles krav til dig om at være motiveret, forberedt, engageret og have vilje til samarbejde.

Vi forventer, at du tager medansvar for din egen læring - herunder deltager i afdelingens opgaver ud fra den beskrevne deltagelsespligt og fastlagte studieaktivitet.

Forventninger til dig

Deltagelsespligt og studieaktivitet indebærer bl.a., at du deltager i og er forberedt ved forudsætningsssamtalen. Vi planlægger i samarbejde med dig, dit studieforløb. Én gang om ugen har du en samtale på ca. en time med din kliniske vejleder. Det faglige fokus/emne aftales løbende.

Vi forventer, at du forbereder dig skriftligt til disse samtaler, deltager i fastlagte ugesamtaler og deltager i den afsluttende evalueringssamtale og har sendt semesterets evalueringsskema til UCN.

Endvidere forventer vi, at du deltager i de obligatoriske elementer der er på semesteret.

UCN´s gældende regler for fravær følges i det kliniske undervisningsforløb.

Bedømmelse

Med henblik på at få godskrevet dine kliniske ECTS point skal du ved afslutning af det kliniske undervisningsforløb på 4. - og 6. semester, bestå en klinisk prøve. Prøven afholdes i henhold til gældende kriterier beskrevet af UCN på www.ucn.dk.

Organisering af klinisk undervisning

Uddannelsesansvarlig radiograf

På Røntgen og Skanning er der ansat en uddannelsesansvarlig radiograf med klinisk vejlederfunktion samt en klinisk vejleder, der arbejder for og med at skabe et udbytterigt studiemiljø for de studerende.

Klinisk vejledere

De kliniske vejledere i afdelingen har pædagogisk efteruddannelse, så de vil være i stand til at drøfte planlægning af forløbet sammen med dig og tage hensyn til dit vejledningsbehov.

Den kliniske vejleder drøfter og giver dig løbende feedback, og ved de fastlagte ugesamtaler, tilbagemelding på dine radiograffaglige handlinger, dine begrundelser herfor og dit samarbejde med patienten.

Forudsætningssamtale

Inden for de første 14 dage vil der være planlagt forudsætningssamtale, hvor du og den kliniske vejleder afstemmer forventninger og hvor du har mulighed for at præsentere dig selv. Den kliniske vejleder samarbejder med dig i forhold til udformning af dine fokusområder og dit individuelle kliniske undervisningsforløb.

Dine opgaver

Du vil varetage radiograffaglige opgaver til udvalgte patienter under vejledning og instruktion af afsnittets øvrige radiografer og sygeplejersker, også kaldet daglige vejledere. Vejledning og evaluering skal hjælpe dig til at opnå semestrets læringsudbytter. Det tager sigte på at gøre dig fortrolig med radiografi i afdelingen samt hjælpe med at få det størst mulig udbytte af egne forsøg som praksisudøver.

Mødetider

Da Regionshospitalet Randers er et akutsygehus, er Røntgen og Skanning bemandet hele døgnet.

De studerende vil normalvis skulle være til stede i tidsrummet:

Mandag - torsdag 7.30-15, fredag 7.30-14.30

På 2. – og 6. semester kan der forekomme aftenvagt efter aftale.

Den kliniske undervisning tilrettelægges med 30 timers fremmøde pr. uge. fordelt på 4 dage.

Kvalitetssikring

For løbende at kvalitetssikre – og udvikle på den kliniske del af uddannelsen, holder de kliniske vejledere sammen med de studerende, en fælles slutevaluering, for på denne måde at få feedback på de forskellige elementer i den kliniske uddannelse på afdelingen.

Desuden skal Røntgen og Skanning, hvert 3. år godkendes som klinisk uddannelsessted af UCN.

Praktisk information

Jura

Når man bliver optaget på radiografuddannelsen, skal man underskrive en erklæring om tavshedspligt. Denne underskrives på uddannelsesinstitutionen og man skal være opmærksom på, at denne gælder resten af livet.

Forud for hver længerevarende klinisk undervisningsperiode indhentes der en børneattest.

Uniformsetikette - og hygiejne

Du får udleveret en uniform ved studiestart. Denne bliver vasket centralt og skal skiftes hver dag. Du forsyner dig løbende med uniformer under dit studieophold. Skulle din uniform i løbet af dagen blive synligt beskidt, går du ned og skifter. Du skal medbringe rene, praktiske sko til brug i afdelingen.

Hånd – og håndledssmykker samt ur må ikke bæres. Neglene skal være korte og uden neglelak. Langt hår skal være sat op.

Ved behov for religiøs hovedbeklædning, skal hospitalets tørklæder anvendes. De skal være bundet og må ikke hænge ud over uniformen.

Man skal være bevist om sin fremtoning og adfærd når man bærer uniform, således man signalerer professionalise og troværdighed.

Kontakt

Uddannelsesansvarlig radiograf

Trine Vinther

Tlf. 78 42 06 10

Mail: trineped@rm.dk

Adresse

Uddannelse 
Regionshospitalet Randers 
Østervangsvej 70, 2. sal 
8930 Randers NØ

Mail

Skriv en mail til Uddannelses funktionspostkasse:

Send mail til Uddannelse