I 1954 blev køkkenet på Randers Centralsygehus taget i brug. Køkkenet blev indrettet med slagter og bager. Det havde dengang en kapacitet på 800 kostportioner per dag.

I 1992 påbegyndtes anvendelsen af økologiske råvarer efter opfordring fra Århus Amt.

I 2003 blev hele køkkenet renoveret og samme år fusionerede Randers Centralsygehus med Grenaa Sygehus.

I forbindelse med regionsdannelsen i 2007 skiftede Randers Centralsygehus navn til Regionshospitalet Randers.

I maj 2008 fik køkkenet lavet en rapport af BDO Kommunernes Revision, da det var et ønske at få synliggjort hele køkkenets drift. Køkkenet ville også gerne have belyst, om det kunne betale sig økonomisk og kvalitetsmæssigt at arbejde med råvarer med en lav forarbejdningsgrad.

Analysen viste, at Patientkøkkenet er et af de absolut billigste og mest effektive storkøkkener i landet.

Læs om: 

Hvad laver vi

Hvem er vi