Det er påvist, at mange patienter underernæres under deres ophold på et hospital. Det kan til dels være pga. sygdom, patienternes alder, større kirurgiske indgreb og for lidt opmærksomhed på kostens betydning fra hospitalets personale.

Hospitalsledelsen har derfor nedsat en Ernæringsfaglig-faggruppe, der fungerer som et tværfagligt samarbejde, der kan fastlægge principper og normer for madens ernæringsmæssige kvalitet, samt principper for diæter og for ernæringsterapien.

Der er lavet en ernæringspolitik for hospitalet.
Ernæringspolitikken er udarbejdet med referencer til ”Anbefalinger for den danske institutionskost”, Sundhedsstyrelsens ”Vejledning til læger, sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, sygehjælpere og kliniske diætister”, ”Bedre mad til syge, hvorfor? Hvordan?” og hospitalets kvalitetspolitik.

Der arbejdes ud fra, at alle patienter, indlagt mere end 48 timer, ernæringsvurderes, samt at en screening af alle patienter finder sted inden for de første 24 timer af indlæggelsen.