Vi vil gerne bidrage til, at du får en god start som jordemoder i Randers uanset om du er nyuddannet eller har erfaring fra andre stillinger. Vi tilbyder derfor et introduktionsforløb, der tilpasses dine individuelle behov. Vi kalder forløbet BlivRandersjordemoder, da vi håber, at det vil medvirke til, at du hurtigt får oplevelsen af at være en del af holdet. Vi tilbyder mentorordning, samtalerum og løbende kompetenceudvikling.
Du kan læse mere om den fælles introduktion på Regionshospitalet Randers på hospitalets hjemmeside.
Det er vores alles opgave, at afdelingen fungerer og er klar til vores ”gæster” samt at den ser pæn og ryddelig ud.
Derfor hjælpes vi alle med opfyldning af stuer, oprydning og rengøring i skyllerum, oprydning i kaffestue og generel oprydning i afdelingen. Derudover er der daglige praktiske gøremål, som også skal tilgodeses og ordnes i vagterne.
- Du bærer uniform i dine vagter på hospitalet, men i jordemoderkonsultationen anvendes privat tøj. Du skal selv medbringe fodtøj.
- Du får udleveret et ID-kort, som giver adgang til hospitalets indgange, når nogle af dem låser om aftenen/natten. Det giver desuden adgang til medicinskab, urinstix- og ABL-apparat.
- Du skal have taget billede til dit ID-kort, før det kan bestilles. Det sker i løbet af dine introdage eller til den fælles hospitalsintro.
- Det er muligt at få gratis hepatitis-vaccination samt influenza-vaccination om efteråret.
- Du skal ved din opstart og løbende holde din viden opdateret ved hjælp af forskellige e-lærings kurser. Dette kunne f.eks. være "Sikre fødsler", "hjerte-lunge redning" og "brandkursus". Du tilgår dette via systemet Plan2learn, hvor du logger ind med dit regions-ID og din adgangskode. Du får mere information under din introduktion: https://rm.plan2learn.dk/
Vores dygtige social- og sundhedsassistenter kan meget mere end at assistere til fødslen.
De kan hjælpe med amning, være på en fødestue for at aflaste en jordemoder, hjælpe med early feeding, overvåger efter kejsersnit og meget mere – spørg evt. ind til dette under din vagt med en SOSA.
Vi forsøger så vidt muligt at spise frokost, aftensmad og natmad sammen. Vi aftaler indbyrdes under vagten, hvornår det bedst giver mening at mødes til måltiderne.
Det er muligt at købe mad i vores kantine, hvor der tilbydes frisk morgenbrød samt lune retter, sandwich og salater til frokost og aftensmad. Rammer man uden for kantinens åbningstid har hospitalskiosken lidt længere åbningstid.
Kantinen er åben:
Hverdage 07.00-09.00
11.00-13.30
17.00-18.30
Weekend 07.00-09.00
11.00-13.00
17.00-18.30
Helligdage 07.00-09.00
11.00-13.00
Kantinen sælger to gange om ugen takeaway, så familien derhjemme kan få nem aftensmad. Køkkenet er overvejende økologisk og huset har både egen bager og slagter, så alt kan produceres fra bunden af gode råvarer. Du kan se ugens menu på hospitalets intranet.
Fødeafsnittets fraværspolitik tager udgangspunkt i hospitalets overordnede fraværspolitik. Find vejledninger og blanketter på hospitalets intranet. Søg på sygdom.
Sygemeldingens første dag
Sygemeld dig så hurtigt som muligt, så afdelingen har mulighed for at dække vagten ind. Sygemelding udenfor dagtid gives til klinisk jordemodersupervisor på tlf. 78 42 35 71.
Første kontakt
På førstkommende hverdag kontaktes vicechefjordemoder på telefon (hvis ikke muligt, så chefjordemoder) for at drøfte status på sygemeldingen.
Ved denne første kontakt dag 1 kan følgende fx drøftes:
- Hvordan går det?
- Er der noget, jeg som din leder kan hjælpe med?
- Er der aftaler/opgaver, der skal meldes fra til?
- Hvor længe regner du med at være syg?
- Aftale om hvornår der tales sammen igen (anden kontakt aftales efter ca. 5-7 dages sygemelding)
- God bedring
Anden kontakt
Ved anden kontakt efter 5-7 dages sygemelding kan følgende fx drøftes:
- Hvordan går det?
- Er der noget jeg som din leder kan hjælpe med?
- Er der noget, du går og tænker på vedrørende dit arbejde?
- Hvor længe regner du med at være syg?
- God bedring
- Hvis du fortsat er syg, så lav aftale om, at der indkaldes til første omsorgssamtale som næste kontakt ved ca. 14 dages fravær.
Ved raskmelding
- Til dagvagt og konsultation: dagen før kl. 12
- Til aftenvagt: på dagen kl. 9
- Til nattevagten: på dagen kl. 12
Hver tirsdag og fredag kl. 8.15-8.45 er der obstetrisk konference på Fødeafsnittet med læger, jordemødre og studerende. Her gennemgås en case, hvor der bliver lagt op til læring og sparring for alles vedkommende.
Derudover bliver der gennemgået og konferereret forløb vedrørende gravide kvinder, som har ytret ønske om at blive sat i gang før vanlig tilbud om igangsættelse.
Fødeafsnittet er en del af Kvinde-Barn Fællesafdeling, der udover os består af Kvindesygdomme og Barsel Sengeafsnit, Børn og Unge Sengeafsnit for Nyfødte (neo) samt Børn og Unge Sengeafsnit (den store børneafdeling). Derudover er der til hvert afsnit knyttet flere klinikker.
Klyngeafdelingen har en fælles afdelingsledelse og et tæt samarbejde i hverdagen.
Familien sammen
Fødeafsnittet, barselsafsnittet og neo arbejder tæt sammen i projektet "Familien sammen". Samarbejdet har stor betydning for familiernes forløb, idet vi gør, hvad vi kan for at holde familierne samlet.
Det betyder, at nybagte sectio-mødre kan overvåges og plejes på Børn og Unge Sengeafsnit for Nyfødte, og at babyer med behov for sondeernæring kan forblive indlagte på Kvindesygdomme og Barsel Sengeafsnit sammen med resten af familien.
Vi koordinerer løbende
For at opnå de bedste forløb for familierne hjælper vi hinanden på tværs af afsnit, når der er behov for det ved travlhed eller sygdom. Koordinatorer fra de tre afsnit er i tæt dialog dagen igennem for at sikre, at vi hjælper hinanden bedst muligt.
For at fastholde og styrke det gode samarbejde har vi et fælles månedligt fokus på afsnittene. Det kunne eksempelvis være ”bedside-overlevering” ved overlevering mellem vagtlag eller overflytning mellem afsnit.
Kølelift
Vi har to kølelifte i afdelingen, hvor den ene er til immature < uge 22 og den anden til større børn. Køleliftene kan udlånes fra Fødeafsnittet eller Sengeafsnit for Nyfødte, og forældrene må have liften i hjemmet i ugen efter fødslen.
En kølelift kan være med til at støtte forældre, der mister et spædbarn. De får mere mulighed for at tilbringe tid sammen med deres døde barn. Det handler om at lære deres barn at kende og sige "Goddag" før "Farvel".
Sorggruppe
Jordemoder Heidi Himmelstrup er Randers' sorggruppeleder i det regionale sorggruppetilbud. Sorggruppen er et tilbud til forældre, der mister børn før under eller efter fødslen. Spørg gerne Heidi ved interesse for at høre mere.
Mindeæske og en specialtilpasset Barnets Bog ved spædbarnsdød
Vi tilbyder forældre, der mister et spædbarn fra GA 14+ til 1 uge efter fødslen, et samlet koncept med en mindeæske og en specialtilpasset Barnets Bog.
Efter erfaring fra sorggrupperne og den forskning, vi har vedr. spædbarnsdød, er det et udtalt behov at samle og nedskrive minderne om graviditeten og tiden sammen med det døde barn. Der er meget få fysiske beviser på barnets eksistens, og derfor er behovet ofte desto større for at huske og mærke, at der har været et barn.
Mindeæsken kan vi bruge til at samle det, vi i dag tilbyder forældrene; englesprutter, hue og tæppe, Mind My Angel mm., men også en mulighed for at tilføje ting løbende. Forældre kan selv dekorere æsken ved behov.
Forældrene har givet udtryk for, at Barnets Bog har været en mangelvare. Mange køber en almindelig Barnets Bog, trods kun meget lidt kan udfyldes, og de, der har overskud til det, laver deres egen scrapbog/fotobog.
Bogen, vi har udarbejdet, er et A4 ringbind, så forældrene kan tilpasse den efter deres eget behov. Bogens sider ligner en almindelig Barnets Bog. Der er dog tilføjet ekstra sider til graviditeten, undersøgelser, fødslen, men også til tiden efter, nøddåb/velsignelse, begravelse, svar på obduktion mm.
Bagerst i Barnets Bog er indsat attester (vandrejournal, nedgravningsattest mm) samt de pjecer, vi i dag udleverer ved spædbarnsdød.
Afslutningsvis i mappen er der lavet et lille faktahæfte, som forældrene kan kigge i på sigt. Her findes emner såsom: normale sorgreaktioner, regler vedr. barsels/sorgorlov, hvor de kan finde støtte, hvordan ældre søskende håndteres, næste graviditet mm.