Organisering af MEDudvalg

MED står for medbestemmelse og medindflydelse, og i de forskellige udvalg i MEDsystemet sidder både leder- og medarbejderrepræsentanter.

Hver afdeling har et lokalt MEDudvalg (LMU), hvor sager omkring sikkerhed, organisering af arbejdet, besparelser, personalepolitikker og lignende typisk diskuteres.

Herudover har hospitalet et HovedMEDudvalg (HMU), der mødes 4-6 gange om året. Regionen har derudover et overordnet MEDudvalg (RMU), hvor en lederrepræsentant fra hospitalets HMU deltager.

Abonnér

Ud over de ordinære planlagte møder i HMU kan der indkaldes til ekstraordinært HMU-møde, hvis eksempelvis væsentlige planer skal i høring i HMU, før den endelige beslutning træffes.

Se alle dagsordener og referater fra dette mødeforum

Referat
til
mødet i HMU - RRA
den 11. juni 2020 kl. 11:30
i Videomøde


Sagnr.: 1-01-100-18-20

1. Godkendelse af referat og dagsorden. Tilføjelser til punktet eventuelt. (11.30)

Formandsskabet indstiller,

at HMU godkender referat og dagsorden.
at HMU kommer med tilføjelser til eventuelt.

Beslutning

Referat og dagsorden godkendes.

 

Der er to tilføjelser punktet eventuelt.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

2. Ny revideret generalplan og orientering om fremrykning af mindre bygningsenoveringer (11.35)

Formandsskabet indstiller,

at HMU orienteres om den nye reviderede generalplan og fremrykning af mindre bygningsrenoveringer.

 

Sagsfremstilling

Generalplanen for RH Randers er blevet revideret og skal godkendes i regionsrådet i august 2020. Baggrunden for revideringen har blandt andet skyldtes politiske beslutninger om flytning af funktioner og interne organisatoriske ændringer på hospitalet. Generalplan 2020 er en lang række etaper af nybyggeri og ombygning i bygning 1 og 2. Hensigten med Generalplan 2020 er at få et tidssvarende hospital til gavn for borgere og medarbejdere. Der er i alt 7 etaper hvoraf næste etape er etape 3, hvor forberedelserne starter efter godkendelse af generalplanen. Tidplanen for Generalplan 2020 løber til 2032 og har i alt et budget på 800 mio. kr.

 

Regionsrådet godkendte på seneste møde en fremrykning af en række anlægsprojekter samt godkendte ombygning i Grenaa Sundhedshus til en ny lægepraksis. Fremrykningen betyder, at gamle forfaldne bygninger på RH Randers matriklen og ved Grenaa Sundhedshus kan nedrives. Samtidig er der midler til en række udvendige udbedringer af udvalgte bygninger begge steder.

 

Administrativ programleder Anders Braathen Østergaard vil fremlægge dette punkt.

Beslutning

Anders orienterer om generalplanen som løber frem til 2032. Da tidshorisonten er lang, forventes det at der undervejes vil ske små-justeringer bla. grundet den teknologiske udvikling samt ændrede pleje- og behandlingsbehov.

 

Vedlagt powerpointpræsentation.

 

Regionsrådet har godkendt renoveringer af Grenaa Sundhedshus. Når disse renoveringer er lavet, er stort set hele Grenaa Sundhedshus renoveret.

 

HMU spørger ind til, om der en plan for afskaffelse af affald i forbindelse med div. renoveringer. Hertil svares, at der lige nu arbejdes på at få tilknyttet en bæredygtighedskonsulent, som kan hjælpe med dette.

 

Medarbejdersiden spørger ind til priotering af byggeriet, da der er udfordringer med smalle sengestuer i den gamle bygning. Hertil svares, at rækkenfølgenden tager hensyn til, at man skal have bygninger at flytte patienter over i, mens man renoverer andre steder.

 

Der skulle over sommeren være igangsat vinduesrenoveringer af bygning 2. Dette er grundet coronasituationen udsat til næste år.

 

Orienteringen tages til efterretning.

 

 

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

3. Status på coronasituationen (11.55)

Formandsskabet indstiller,

at HMU orienteres om status på coronasituationen.

Sagsfremstilling

Plan for justering af aktivitet og bemanding, herunder afvikling af sommerferie

Hospitalsledelsen nedsatte medio maj en arbejdsgruppe, som fik til opgave at præsentere en plan for, hvordan aktivitet og bemanding justeres i forhold til udviklingen af COVID-19, herunder hvordan sommerferien håndteres.

 

Udgangspunktet for gruppens arbejde er:

 

·         vi hjælpes ad, der hvor udfordringen er først. Det vil sige, at vi alle har en forpligtigelse til at hjælpe, der hvor behovet først opstår.

 

·         at der tages udgangspunkt i den opgave eller afdeling, der rammes først. De øvrige opgaver og afdelinger tilpasses herefter.

 

·         vi lukker aktivitet ned, når det er nødvendigt.

 

·         at det fra uge 23 ikke længere er muligt frit at udlåne personale på tværs af afdelinger. Det skal i stedet ske ud fra et frivillighedsprincip, hvor personalet selv melder sig til udlån. Derfor

arbejder vi ud fra det princip, at det er patienter, der flyttes, frem for personale.

 

·         at der ikke kaldes personale hjem fra ferie

 

·          gruppen ikke kommer til at beskrive en løsning, som dækker alt, men derimod give det bedste bud på en opsamling af allerede indgåede aftaler samt hvilke aftaler, der træder i kraft i

forskellige situationer.

 

 

Medlem af arbejdsgruppen Eva Hansen vil kort orientere om gruppens arbejde indtil nu.

 

Evaluering af arbejdsprocesser ifbm. corona (både lokalt og centralt på huset)

Vi har og gør os fortsat i coronaperioden mange erfaringer, som vi kan lære af os tage med videre. Det er vigtigt med en grundig erfaringsopsamling, hvoraf vi blandt andet kan forberede os på lignende situationer i fremtiden, men også overveje eksisterende arbejdsgange. Der vil foregå evalueringer på tværs af huset, men der bør togså evalueres lokalt i afdelingerne. Det er vigtigt at vi evaluerer og indsamler viden mens den fortsat er frisk i errindring.

  

Beslutning

Vi befinder os fortsat i en usikker situation, hvor det ikke er muligt at forudsige hvordan morgendagen ser ud. Med sigte på en mulig stigning af smittetrykket, er der lagt planer for op- og nedjusteringer af aktiviteter og personaleressourcer på tværs af hospitalet henover sommeren.

 

Ledelsen er fortrøstningsfulde bl.a. fordi vi er ved at vænne os til at håndtere uklarhed. Det tilstræbes dog at planlægge så langt ud i fremtiden som muligt og give medarbejderne afklaring ift. deres arbejde så hurtigt som muligt.

 

Læringsseminar om patientsikerhed/patientflow

Der afholdes d. 17/6 et læringsseminar om patientsikkerhed og patientflow på tværs af regionen. Her vil man dele gode erfaringer fra driftsenhederne. Fra RH Randers deltager 12 personer.  

 

Evaluering af Covid-situationen

 

  • Vi vil samle op erfaringer i HMU efter sommerferien. Her vil vi se på den læring vi har gjort os og hvad der skal tages med videre.

 

  • Det er op til de forskellige LMU at evaluere på corona-perioden lokalt. Afdelingerne har været forskelligt belastet og har stået med meget forskelligartede opgaver.

 

Det er vigtigt at vi evaluerer den seneste tid grundigt og overvejer hvad der er gået godt og hvor der har været udfordringer. Det er erfaringer skal vi tage med os, hvis der opstår en lignende situation i fremtiden. Der er fortsat ubekendte og coronarelaterede aktiviteter flere steder. Forventningen er derfor at evalueringerne vil ske løbende.

 

Ledelsen sender stor ros og anerkendelse afsted til alle. Det har været altafgørende at vi har stået sammen og har hjulpet hinanden.

 

Medarbejdersiden roste ledelsen for deres indsats under covid.

 

Økonomi

Regeringen har meldt ud, at vi får dækket merudgifterne i forbindelse med corona. Det kan dog være svært at gøre præcist op, hvad der har været mer-udgifter og hvad der har været vanlige udgifter. Forventningen er at poster som ekstra teknisk apperatur bliver dækket. Mere usikkert er det, hvordan dækningen af ekstra personaleressourcer bliver opgjort.

 

Ferie og rejser til udlandet

Regional retningslinje er vedlagt som bilag. Retningslinjerne er baseret på de nationale retningslinjer på området. HMU Beslutter at der skal sendes en mail rundt til alle ansatte, hvori der blandt andet appelleres til kollegial omtanke.  

 

 

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

4. Nyt fra RMU (12.15)

Formandsskabet indstiller,

at HMU tager orienteringen til efterretning.

Sagsfremstilling

RMU holdte møder d. 19. maj, d. 26. maj (kort møde) og d. 4. juni. RMU repræsentanterne fra Randers bedes komme med en kort opsummering fra møderne.

 

Fælles udtalelse fra formandsskabet i RMU er vedlagt. Heraf fremgår det at alle Hoved-MEDudvalg indenfor de næste 6 måneder opfordres til at evaluere samarbejdet og dialogen i hverdagen. Denne drøftelse er planlagt til næste møde i HMU d. 27. august.

 

Læs dagsordener og referater fra møderne (forventer ikke at der er et referat fra mødet d. 4. juni klar) her: http://intranet.rm.dk/organisation/region-midtjyllands-modestruktur/med-systemet/regions-med-udvalget/dagsordener-og-referater-fro-rmu/?SelectedYear=2020&SelectedMeetingId=7359  

 

Tilføjelse efter mødet: De væsentligste informationer fra RMU-mødet til videreformidling til HMU’erne:                  

·         RMU fik en orientering om den læringstilgang, som man tilrettelægger på tværs af organisationen i forlængelse af corona-situationen. Koncernledelsen er i gang med at udarbejde fælles retningslinjer for deltagelse i uddannelse, kurser og konferencer i resten af 2020. Med hensyn til ferie og rejser er det korte budskab, at man skal holde sig til at rejse til de lande, hvor myndighederne siger, at det er ok. Der vil blive lagt en række relevante spørgsmål/svar på intranettet om ferie og rejser. Link: https://www.rm.dk/om-os/organisation/koncern-hr/lon--og-personaleforhold/retningslinjer/medarbejderforhold-i-forbindelse-med-coronavirus/faq---feriesporgsmal/  

  • RMU fik en status vedrørende økonomien og Økonomiaftale 2021. Regionerne har samlet set har fået et løft på 1,3 mia. kr. i 2021. Det betyder et råderum på knap 270 mio. kr. for Region Midtjyllands vedkommende. Der bliver pt. regnet på bloktilskuddet, og udfaldet af fordelingen kan få ret stor betydning for Region Midtjylland. Der er i aftalen givet næsten 3,1 mia. kr. til regionerne til kompensation for COVID-19-udgifter. I forhold til almindelig drift er der udfordringer, idet fx de stigende medicinudgifter alene forventes at overstige de tilførte midler.

    Forslag til budget 2021 (budgetnotat, der er materiale til regionsrådets 1. behandling) forventes fremsendt til ledelsesområderne med henblik på drøftelse i HMU'erne og eventuel afgivelse af høringssvar henholdsvis 6. august og 17. august. Frist for høringssvar fra HMU'erne til 2. behandlingen af budget 2021 er 31. august 2020 kl. 12.00.
    Link til budgetplan med tidsplanen for inddragelse af MED-systemet:
    https://www.rm.dk/api/NewESDHBlock/DownloadFile?agendaPath=%5C%5CRMAPPS0221.onerm.dk%5CCMS01-EXT%5CESDH%20Data%5CRM_Internet%5Cdagsordener%5Cregionsraadet%202020%5C25-03-2020%5CAaben_dagsorden&appendixId=267337

·         Arbejdsmiljøredegørelse 2019 blev kort præsenteret og drøftet. Der var tilslutning til, at arbejdsmiljøfokus for 2021 bliver sikkerhed, sundhed og trivsel. Det bliver op til det lokale HMU at finde ud af, hvordan de ønsker at arbejde med fokusområderne.

  • Der var opbakning i RMU til ikke at afvikle Arbejdsmiljøkonference 2019 på grund af corona-situationen, men i stedet tilbyde en række andre fælles tilbud. Man vælger lokalt, hvad man har behov for at fokusere på. Der opfordres til, at der skal være mulighed for tid til at prioritere at arbejde med de tilbud, der meldes ud.
  • RMU drøftede udkast til retningslinje vedrørende patienters fravalg af behandling fra bestemte sundhedspersoner. Det blev besluttet at revidere udkastet til retningslinje på baggrund bemærkningerne på mødet og drøfte retningslinjen igen på et kommende  RMU-møde.
  • RMU fik en orienteret om, at byggeriet af DNV-Gødstrup er forsinket. Hvad forsinkelserne på byggepladsen betyder for den planlagte ibrugtagning af hospitalet, inklusive de afledte konsekvenser for flyttetidspunktet, får regionsrådet en status på til oktober.

 

 

Beslutning

Ytringsfrihed, samarbejde og dialog

 

RMU havde en diskussion omkring den åbne dialog, samarbejde og ytringsfrihed som ansat i Region Midtjylland. Som foreløbigt resultat af diskussionen, har RMU's formandsskab udarbejdet et brev, som er henvendt til alle regionens ansatte samt driftsenhedernes HMU.

Hovedbudskaberne i den overordnede diskussion var blandt andet:

  • Det er væsentligt at man som medarbejder, har den rette arbejdsgang når man ønsker at ytre sig.
  • Det er en god ide, at man tager en snak om, hvilken arbejdsgang der er og hvem man kan/skal gå til, hvis man har noget at ytre.
  • Regionen har en retningslinje om ytringsfrihed, som folk opfordres til at genbesøge.
  • Det er vigtigt at være bevidst om, hvad man må/bør sige som sundhedsfaglig person og hvad man bør/må sige som privat person.

 

Jonas tage en snak med alle FTR om medarbejderes ytringsfrihed, dialog og samarbejde.

 

Der blev på RMU fremlagt en ide om at etablere en wistleblowerordning i Region Midt. Det var der ikke stemning for.

 

RMU har givet alle driftenhedernes HMU til opgave, at der lokalt skal drøftes 'Samarbejde, dialog og ytringsfrihed'. Vi er i Randers ved at planlægge, hvordan vi laver en proces om dette. Der bliver meldt ud, så snart det er mere på plads.

 

Udsættelse af APV og TULE

Det er besluttet at hele Regionen udsætter afholdelse af APV og TULE til 2021. Vi melder ud, når vi kender de nye datoer nærmere.

 

MiniTrivsels-undersøgelse

Der Er lavet et nyt værktøj til spotmålinger af trivslen på afdelingerne. Det er et nyt tiltag som har været undervejs i nogle år. Værktøjet kan bruges til at holde en MiniTrivselsundersøgelse lokalt på afdelingerne. Undersøgelsen kan tilrettes afdelingen/afsnittets behov og er hurtig at udfylde for medarbejderne. Der er dialogbaseret opfølgning på undersøgelserne.

 

Der vil blive meldt nærmere ud, når vi ved mere.

 

Retningslinjer for kurser og konferencer i efteråret

Der arbejdes fortsat på klare linjer ift. afholdelse af kurser og konferencer i efteråret. Indtil nu er det besluttet, at den årlige arbejdsmiljøkonference udsættes og at man i stedet vil forsøge at formidle arbejdsmiljømæssige temaer mv. på anden vis. Selvom det er ærgerligt at skulle aflyse konferencen, har man af forsigtighedsprincip set sig nødsaget hertil. Direktionen behandler punktet på deres møde ultimo juni.

 

Patienters mulighed for valg af behandler

Patienters mulighed for at vælge og fravælge behandler har været drøftet i flere fora. I den forbindelse er Regionen ved at lave en retningslinje, som RMU indtil nu har kommenteret på. Ønsket er at retningslinjen bliver mere handlingsanvisende og klart definerer hvordan ansatte i Region Midt skal forholde sig.

 

RMU's arbejdsmiljøfokus 2021

Det er blevet præsenteret at overskifterne i RMU's arbejdsmiljøfokus 2021 bliver Sikkerhed, sundhed og trivsel.

 

 

 

 

 

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

5. Nyt fra AMO (12.25)

Formandsskabet indstiller,

at HMU tager orienteringen til efterretning.

Sagsfremstilling

Der er afholdt to møder i arbejdsmiljøorganisationen under coronaperioden (videomøder) d. 14.04 og 11.05. Vi har dermed i Randers prioriteret at inddrage og informere vores arbejdsmiljøorganisation løbende i coronaperioden.

 

Gennemgående temaer som er blevet drøftet på møderne: Værnemidler, anmeldelse af covid-smitte som arbejdsskader, psykisk arbejdsmiljø og omflytning af personale mellem afsnit og afdelinger.

Medlemmer af arbejdsmiljøorganisationen vil kort orientere nærmere.

 

Vedlagt er mødereferater fra begge møder.

Beslutning

Der har gennem coronaperioden været gennemgående temaer som er blevet drøftet i arbejdsmiljøorganisationen: Værnemidler, coronasmitte som arbejdsskade, psykisk belastning og personaledækning på coronaafsnittene. Der er løbende kommet nye og opdateret retningslinjer og støttende foranstaltninger, som arbejdsmiljøorganisationen er blevet opdateret med undervejs.

 

Det anerkendes at ansattes belastningsgrad har været forskellig og fortsat er det. Flere steder i huset er fortsat mærket af coronarelaterede aktiviteter, mens man andre steder er nogenlunde tilbage til det normale.

 

Ledelsen roser at der har været en stor grad af velvillighed og samarbejdsånd hele vejen rundt. Vi befinder os fortsat i en situation, hvor vi skal være klar til at omstille os hurtigt, hvis der bliver brug for det. Vi er et lille hospital, så det er vigtigt at vi står sammen og fortsat hjælper på tværs, hvis der bliver brug for det.

 

Medarbejdersiden understeger at kommunikationrn omkring status på coronasituationen er fortsat vigtig. Vi skal sikre os, at alle er orienteret og at kommunikationen når ud til alle.

Ledelsen anerkender medarbejdernes behov for at være orienteret og vil tilstræbe at kommunikere til alle. Gode ideer og input fra medarbejderne er i den forbindelse vigtige. Alle er derfor velkomne til at tage kontakt til enten Jonas Dahl, Tina Stenholt eller Nanna Kirk, hvis de har ideer til kommunikationsformer eller noget de mangler svar på.

 

Medarbejdersiden ytrer ønske om, at man i fremtidige lignende situationer overvejer at frikøbe timer til alle TR og FTR, så de kan hjælpe med kommunikationen og støtte mere rundt i huset.

 

 

 

 

 

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

6. Pause (12.35)

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

7. Nyt fra LMU (13.05)

Formandsskabet indstiller,

at HMU drøfter punkterne fra LMU.

Sagsfremstilling

Rekruttering og tilknytning

Hvordan sikrer vi, at RH Randers er en attraktiv arbejdsplads, bl.a. med sigte på vores kompetencemodel.

 

"Cykel til arbejde"

Sidste års kampagne med "Cykel til arbejde" var en stor succes og havde stor tilslutning. Det efterspørges, om hospitalet igen i år vil finansiere deltagelse.

Beslutning

Cykel til arbejde

Hospitalsledelsen vil igen i år sponsorere deltagelse i 'Cykel til arbejde', bl.a. grundet at årets DHL-stafet er aflyst.

 

Rekruttering og tilknytning

Alle tillidsrepræsentanter har fokus på at støtte arbejdet med rekruttering og tilknytning. Kompetencemodellen vil blive behandlet på personalepolitisk udvalg og herefter drøftet på HMU. Emnet er blevet udskudt grundet coronaperioden. Alle er enige om, at vi skal være gode til at løfte hinanden og formidle de gode historier videre.

 

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

8. Region midtjyllands bæredygtighedsstrategi, Høring (13.15)

Formandsskabet indstiller,

at HMU orienteres om udkastet til Region Midtjyllands strategi for bæredygtighed 2020-2030.
at HMU kommer med eventuelle kommentarer og input til udkastet til Region Midtjyllands strategi for bæredygtighed 2020-2030.

Sagsfremstilling

RH Randers ønsker fortsat at have en stor rolle i Region Midtjyllands bæredygtighedsarbejde. Region Midtjylland sender nu udkast til strategi for bæredygtighed 2020-2030 til høring i Hoved-MEDudvalgene. Overskrifterne i udkastet til strategien er Cirkulær økonomi, El, vand og varme, Logistik, Transport og mobilitet, Social ansvarlighed.

 

Region Midtjylland skal være en attrativ, bæredygtig region, der giver både nuværende og kommende generationer muligheder for at dække deres behov og skabe det gode liv. Fundamentet for den ambition er FN's 17 verdensmål. Vores ledelsesgrundlag "God ledelse og styring i Region Midtjylland" sikrer, at den måde vi arbejder på, skaber balancerede løsninger for borgere, medarbejdere, virksomheder og samfund, både nu og i fremtiden.

 

Overordnet klimamålsætning:

  • CO2-neutral drift inden for energi og transport i 2030
  • 67 procent reduktion af det samlede CO2-aftryk fra 2018 til 2030 (inkl. varer og tjenesteydelser)
  • CO2-neutral cirkulær region i 2050

 

Vision:
I 2030 vil vi være en cirkulær region med bæredygtige indkøb, genbrug, genanvendelse, vedvarende energi og minimalt forbrug. I 2050 vil vi være CO2-neutrale.

 

Mission:
Vi integrerer bæredygtighed i kernen af Regions Midtjyllands serviceydelser og øvrige drift, så den bæredygtige omstilling skaber værdi og bliver en væsentlig drivkraft i udviklingen af vores region til gavn for bogere og ansatte.

 

Fristen for afgivelse af høringssvar er d. 25. juni. RMU og Koncernledelsen vil behandle høringssvar og endelig strategi i september, og strategien vil blive fremlagt til politisk godkendelse i oktober.

  

Vedlagt er høringsbrev og høringsmaterialet som HMU bedes orientere sig i inden mødet.

 

Beslutning

Generelt er HMU positiv stemt for den nye bæredygtighedstrategi. Den er ambitiøs, hvilket synes positivt.

 

I Randers har vi indtil nu gået forrest i bæredygtighedsindsatsen i Region Midtjylland. Ønsket er at vi fortsætter sådan.

 

Der er blevet ansat en ny bæredygtighedskoordinator som skal arbejde på tværs af hospitalet. Vedkommende er ansættelsesmæssigt forankret i serviceafdelingen.

 

HMU input:

 

  • Svend Østerskov kommenterer bæredygtighedsstrategien på mail:  

"Strategien har bl. andet som mål at reducere vores energiforbrug, svarende til 20% af vores el og varmeforbrug.

 

Jeg anser målet som urealistisk af følgende årsager

- Vi har gennemført en del tiltag i regi af ESCO i perioden 2015-2020. Mange "lavthængende" frugter er dermed høstet.  

- Vi skal udbygge hospitalet med op til 10.000 m² de kommende år, hvilket betyder øget energiforbrug i den nye bygningsmasse.

- Vi skal renovere eksisterende bygningsmasse, hvilket betyder øget brug af ventilation køling mv. hvilket betyder øget energiforbrug pr m²"

 

  • Strategien favner bredt ift. bæredygtighedsbegrebet, bl.a. ved at omtale "Social ansvarlighed". Netop dette emne synes interessant for HMU og der appelleres derfor til, at HMU-medlemmer især kigger på dette afsnit.

 

  • HMU bedes melde skriftligt tilbage til Nanna Kirk (nankir@rm.dk) inden d. 18. juni. Herefter vil der blive udarbejdet et fælles høringssvar fra HMU, som godkendes af formandsskabet.
Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

9. Præsentation af 'Godt begyndt' (13.30)

Formandsskabet indstiller,

at HMU orienteres om 'Godt begyndt'
at HMU kommer med input til projektet

Sagsfremstilling

I forbindelse med at Regeringen og Danske regioner d. 10. januar 2020 har indgået en aftale om at øge antallet af sygeplejersker på de danske hospitaler, anbefaler de blandt andet at der fokuseres på "Bedre introduktionsforløb, herunder tid til oplæring i den første tid af ansættelsen".

 

På baggrund af ovenstående sætter RH Randers projektet 'Godt begyndt' igang i slut september. Projektet har til formål at kvalificere overgangen fra studieliv til arbejdsliv (på RH Randers) for den nyuddannede nyansatte der står med den primære patientkontakt (terapeuter, jordemødre, sosu med patientkontakt, sygeplejersker, intro- og KBU læger). Projektet skal sikre mindre personaleudsiftning, lavere sygefravære, højere trivsel, bedre forståelse for arbejdet på et hospital og og at styrke deltagernes oplevelse af tilhørsforhold til arbejdspladsen og kollegerne.

 

'Godt begyndt' er præsenteret for Personalepolitisk udvalg, HL og AL-kredsen. De er alle kommet med udelukkende positive tilbagemeldinger. Yderligere kom de med input til bl.a. temaer for de forskellige sessioner. Alle input er taget til efterretning og medregnet i den videre udarbejdelse af projektet.

 

Medlem af projektgruppen Nanna Kirk vil præsentere projektet.

 

Vedlagt er præsentations-pjece og årsprogram (begge dele er udkast).

Beslutning

HMU er positiv stemt overfor projektet.

 

Der spørges ind til, hvorfor projektet i første omgang kun inkluderer visse faggrupper. Hertil svares at man i første omgang har besluttet at prøve projektet af på de faggrupper som har primær patientkontakt og desuden har nogenlunde ens arbejdsvilkår/arbejdstider. Under den løbende evaluering af projektet, vil det blive vurderet om projektet skal udviddes til at omfatte alle faggrupper, evt i seperate forløb baseret på relevante arbejdsvilkår.

 

HMU finder det positivt, at projektet omfatter en bred palette af faggrupper, herunder især de yngre læger.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

10. Vi deler den gode historie (14.00)

Formandsskabet indstiller,

at HMU deler gode historier

Beslutning

LPR3

Der blev på seneste HMU-møde givet stor ros til sekretærenes arbejde i forbindelse med LPR3. Denne ros er tilsynelandende blevet misforstået et par steder. Hospitalsledelsen understreger derfor, at det absolut var en reel ros for den store indsats, hvilket også blev til udtryk gennem kage til alle ansatte.

 

COVID-perioden

HL anerkender det kæmpe arbejde der er udført de forløbende måneder. Der takkes for stor kreativet og gå-på-mod hele vejen rundt. Der er oplevet villighed til at løse de udfordringer, som vi er stødt på og der har været stor hjælpsomhed på tværs af faggrupper.

 

Medarbejdersiden tilslutter sig, at der har været et større sammenhold end vanligt. Efter at være igennem det største pres er oplevelsen stolthed og taknemmelighed, over hvad vi sammen har udrettet. Medarbejderne roser både HL, AL og FL for deres måde at tackle situationen på.

 

Det er af flere oplevet, at patienter har rost alle ansattes håndtering af situationen, hvilket er hele organisationens fortjeneste.  

 

Hospitalsledelsen arbejder på et skriv til pårørende og patienter, med ros for hvordan de har accepteret restriktioner og tilpasset sig situationen.

 

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

11. Orienteringer (14.15)

Formandsskabet indstiller,

at orienteringerne tages til efterretning.

Sagsfremstilling

MiniTrivsel - spotmålinger mellem TULE-undersøgelserne

Et nyt selvbetjeningsværkstøj – MiniTrivsel – introduceres nu i Region Midtjylland. Værktøjet giver den enkelte arbejdsplads i regionen en nem og fleksibel mulighed for at måle trivsel blandt medarbejderne - mellem de koncerntværgående TULE-undersøgelser, der gennemføres hvert andet år.

 

MiniTrivsel kan være med til at sætte fokus på konkrete temaer, og er en måde at få mere tidstro data og input til konkrete dialoger og fælles handlinger.

 

I en tid, hvor organisationen skal forholde sig til COVID-19, og hvor der bliver taget hul på ventelister, kan MiniTrivsel være en god mulighed for at tage temperaturen på trivslen, inden alle går på sommerferie.

 

MiniTrivsel er en spørgeskemaundersøgelse, der har et enkelt og brugervenligt design med foruddefinerede løsninger. En udpeget administrator opretter spørgeskemaet (med max. 20 selvvalgte spørgsmål) og identificerer deltagerkreds/organisatorisk enhed. Defactum og Koncern HR, Udvikling er klar til at hjælpe, og alt i alt kan en undersøgelse og afrapportering ske inden for bare 1-2 uger.

 

Nærmere information om MiniTrivsel kan findes på www.mt.rm.dk 

 

Ved spørgsmål om MiniTrivsel – kontakt:

Adgang til MiniTrivsel

Defactum - Peder Hau Lyng (tlf. 7841 4036, peder.lyng@stab.rm.dk)

 

Opfølgning, proces og ledelse

Koncern HR, Udvikling - Louise Harringe (tlf. 6161 4734, loharr@rm.dk)

Koncern HR, Udvikling - Charlotte Vanting Brauer (tlf. 2020 0756, chbrau@rm.dk)

 

Arbejdstilsynet på besøg i Grenaa

Arbejdstilsynet har varslet, at de kommer på uanmeldt tilsynsbesøg i Sundhedshuset i Grenaa indenfor de næste tolv måneder (grundet coronasituationen, må det evt. antages at d tidsperspektivet kan være anderledes).

 

Der er indgået aftale om regionernes økonomi 2021.

Se vedhæftede bilag.

 

Budget 2020 RH Randers

Der vil kort blive orienteret om budget på RH Randers.

 

 

Beslutning

Økonomiaftale

Vi må forvente først at kende den endelig økonomiaftale senere. Dette skyldes, at der i forbindelse med coronaperioden har været mange merudgifter, som endnu ikke er klarlagt. Mange af merudgifterne er svære at klarlægge.

 

Der spørges ind til, hvornår HMU forventes at kunne komme med indsigelser til økonomiaftalen. Det er endnu ikke meldt ud, men der vil blive orienteret, når vi ved mere.

 

Coronapuklen

Vi har indtil efter nytår til at få afviklet "behandlings-puklen" som har oparbejdet sig over corona.

 

Trivselsprisen 2019

Trivselsprisen 2019 blev i denne uge uddelt til Blodprøver og Biokemi. Afdelingen har vundet med deres 'mentor-ordning' hvormed de er lykkedes med at integrere nye medarbejdere på afdelingen både socialt og fagligt. Metorordningen har både haft en positiv effekt på de nye og erfarne medarbejdere.

 

Besøgsrestriktioner

Der forventes at komme nye besøgsrestriktioner i Region midt indenfor de næste dage.

 

Videoudstyr

Der er indkøbt meget nyt videoudstyr ind, da vi gennem corona har erfaret at videomøder kan bruges mere fremadrettet.

 

Budget 2020

Vi har lige nu et minus på 10,5 mio. Det skal dog noteres, at det fortsat er ukendt hvor mange coronaudgifter der har været og dermed også hvor mange ekstra penge vi får tilført. På den baggrund er ledelsen fortrøstningsfulde.

 

Orienteringerne tages til efterretning.

 

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

12. Eventuelt (14.25)

Formandsskabet indstiller,

at eventuelle punkter gennemgåes.

Beslutning

Tuberkulose

Der har den senste tid været tilfælde, hvor patienter med tuberkolose har været indlagt uden personalet vidste patienterne var tuberkulose positive. På den baggrund er det i akutmodtagelsen blevet drøftet, om der kan være mulighed for en vaccine til ansatte.

 

Pernille Sarto svarer, at det ikke er muligt at give TB vacciner til voksne. Desuden skal man være i langvarig og meget tæt kontakt med en Tuberkulose-positiv for at risikere at blive smittet.

 

Desværre har de uheldige episoder medført at flere ansatte er usikre på at gå på arbejde og den eventuelle smitterisiko det kan medføre.

 

Det foreslåes at Pernille Sarto hjælper med oplysning om tuberkulose til medarbejderne. Konkret tilbyd Pernille Sarto at hende eller en af lungemedicinerne, kunne komme på et personalemøde i akut og oplyse om TB.

  

Transportstole der forsvinder

Det opleves desværre at der forsvinder transportstole fra flere indgange. Det synes frustrerende for personalet at skulle bruge lang tid på at finde stole, hver gang de skal bruges.

 

Dorte Baarup tager udfordringen med tilbage til serviceafdelingen, hvor de vil kigge nærmere på en evt. løsning.  

 

Indkøbskontoret har oprettet et lager til kontorartikler

Der er oprettet et fælles lager med kontorartikler. Afsnit og afdelinger behøver derfor ikke længere at bestille få og små ordre hjem, men kan i stedet hente hvad der skal bruges på lageret.

  

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

13. Udvælgelse af væsentligste punkter til videreformidling til LMU (14.35)

Formandsskabet indstiller,

at HMU udvælger væsentligste punkter fra dagens møde til videreformidling til LMU.

Beslutning

  • Rejsevejledning ved rejser til udlandet
  • Ytringsfrihed, samarbejde og dialog: der planlægges en proces på RH Randers som inddrager både HMU og LMU. Der bliver meldt mere ud, når det er på plads.
  • Nye besøgsvejledninger
  • 'Vi cykler på arbejde' - Hospitalsledelsen vil igen i år sponsorere kampagnen.
  • Minitrivsel. APV og TULE er udsat til næste år. I stedet planlægges en mindre trivselsmåling kaldet 'MiniTrivsel'. Der vil blive meldt mere ud, når der vides mere.

 

HMU ledersiden roser alle medarbejdere, som gennem coronaperioden har været omstillingsparate og kreative. HMU medarbejdersiden anerkender at alle ledelseslag har gjort et stort stykke arbejde, som har gjort det muligt at vi sammen er kommet igennem en travl og til tider kaotisk tid. Vi kan alle sammen være stolte af den fælles indsats vi har gjort gennem den seneste tid.

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

14. Punkter til kommende HMU-møder (14.40)

Formandsskabet indstiller,

at der udvælges eventuelle kommende punkter til HMU-møder.

Beslutning

Det ønskes at følgende emner kommer på et kommende HMU-møde:

 

  • Ytringsfrihed, samarbejde og dialog, Med-systemet
  • Kompetencemodellen
  • Hospitalets sikringsstrategi
  • Minitrivsel
  • Opfølgning på HMUs arbejdsmiljøfokus 2020 (er dagsordensat til møde d. 27. august. Alle LMU formandsskaber er bedt melde tilbage inden da)

 

Tilbage til toppen
Sagnr.: 1-01-100-18-20

15. Evaluering af mødet (14.50)

Formandsskabet indstiller,

at HMU evaluerer dagens møde.

Beslutning

Der er enighed om, at det har været rart at kunne mødes igen. Det giver en anden mulighed for dialog end ved videomøder.

Tilbage til toppen