Kantinen får så vidt muligt leveret uforarbejdede råvarer, da vi ønsker at tilberede maden fra bunden.
Vores slagtere får halve grise, kvarte okser hjem, som vi udskærer. Derved kan vi undgå falske kødandele i form af proteinprodukter, sener, kirtler og tumblede produkter i vores hjemmelavede mad.
Når vi tilbereder maden fra bunden, kan vi også sikre os, at kødet har den rette struktur og konsistens. Vi prøver så vidt muligt at undgå brugen af tilsætningsstoffer, men anvender dog nitritsalt for at få farve i rullepølse og hamburgerryg.
Dette kompromis indgås for at opnå genkendelighed for patienten.
Grøntsagerne forarbejder vi selv, da vi mener, at smagen og konsistensen kommer bedst frem på den måde. Desuden koger vi æg, skærer osten i skiver og laver salaterne selv.
For at få den bedste smag i supper og saucer laver vi så vidt muligt vores egen fond på grøntsager og kraftben.
Vi har besluttet, at vores mad gerne må se lige så hjemmelavet ud som den smager. Det gør fx at vi bager småkager og de skal smage som ”mormors”. Her bruger vi ikke konserveringsmidler, aromaer og konsistensregulering. I stedet anvendes bl.a. den naturlige smag af nødder og chokolade, da vores kager skal smage hjemmelavet.