24. august 2022

Søndag 4. september åbner Regionshospitalet Randers dørene og inviterer indenfor til Åbent Hospital. Der bliver blandt andet mulighed for at deltage i rundvisninger, smage økologisk mad og få behandlet syge eller tilskadekomne bamser.

Åbent Hospital_700pix.jpg

Foto: Helle Brandstrup Larsen

Hvordan ser der egentlig ud i en akutafdeling eller i en ambulance? Det kan borgerne blive klogere på søndag 4. september, når Regionshospitalet Randers slår dørene op til Åbent Hospital.

Arrangementet har base i hospitalets Læringscenter i Akutmodtagelsen. Her kan gæsterne møde mange af hospitalets forskellige faggrupper og gå på opdagelse i blandt andet 'den gode fødsel' eller en isolationsstue, som giver indsigt i, hvordan store dele af hospitalet fungerede, mens Covid-19 var på sit højeste. Eksempelvis kan man se nærmere på, hvordan en respirator fungerer.

Dagen byder også på to guidede rundvisninger. Den ene i Akutafdelingen, der døgnet rundt fungerer som hospitalets hoveddør for akut syge patienter. Den anden går bag de ellers lukkede døre til teknikken, som er en uundværlig forudsætning for hospitalets drift.

Undervejs står Patientkøkkenet klar med smagsprøver på køkkenets varemærke; økologisk mad produceret fra bunden.

Børn er velkomne til at tage deres bamse med. Er den syg eller kommet til skade, så er hjælpen nær i Bamseklinikken.

 

Tid: søndag 4. september kl. 10-13.

Sted: Læringscentret, Akutmodtagelsen, Indgang B, Skovlyvej 9, 8930 Randers NØ.

 

Læs mere på https://www.regionshospitalet-randers.dk/aabenthus

 

Arrangementet er en del af den landsdækkende begivenhed Åbent Hospital 2022. Du kan læse mere om det her: Vi bygger for livet