Penge der kommer patienter til gavn

Ved årets uddeling af midler har Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond sendt 3,8 millioner kroner i Regionshospitalet Randers' retning.

Pengene er tildelt seks forskellige forskere, der forsker i vidt forskellige områder bl.a. kræftscreening, behandling og opfølgning af kritisk syge nyfødte og behandling af væskeophobning i kroppen hos patienter med hjertesvigt.

Akademisk koordinator og forskningskoordinerende overlæge Pinar Bor glæder sig over støtten til hospitalets forskning, der de seneste år har været stigende. Men også over at bevillingerne muliggør flere forskerstillinger på hospitalet.

- Vi har over årene opbygget en bred faglig profil i vores forskning. Det betyder, at mange forskellige patientgrupper kan få gavn af hospitalets forskning. Det er jeg meget stolt af, siger hun.

Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond yder økonomisk støtte til forskning inden for sundhedsområdet i Region Midtjylland med det formål at styrke og udvikle forskningsmiljøerne på et højt internationalt niveau.

Herunder kan du læse mere om, hvilke forskere på Regionshospitalet Randers, der har fået bevillinger, og hvad de forsker i.