8. juli 2021

Afdelingsledelsen i Afdeling for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet Randers udvides 1. september med Michael Werenberg Mikkelsen.

Afdeling for Folkeundersøgelser på Regionshospitalet Randers har vokseværk, og med udnævnelsen som universitetsklinik inden for kræftscreening i efteråret 2020 er der nu brug for ekstra kræfter i afdelingsledelsen.

Derfor ansættes Michael Werenberg Mikkelsen pr. 1. september i en nyoprettet stilling som afdelingschef. I fællesskab med Berit Andersen, professor og ledende overlæge i Afdeling for Folkeundersøgelser, skal han stå for at lede afdelingen fremadrettet.

Michael Werenberg Mikkelsen er uddannet bioanalytiker i 2009 og har en kandidat i biomedicinsk teknik. Han har desuden taget en efteruddannelse som master i offentlig ledelse. Han kommer fra en stilling som ledende bioanalytiker ved Nuklearmedicin og PET på Aarhus Universitetshospital.

Tidlig opsporing

Afdeling for Folkeundersøgelser er en del af Regionshospitalet Randers og er udpeget af Aarhus Universitet til universitetsklinik. Afdelingen er ansvarlig for kræftscreeningsprogrammer i Region Midtjylland og indgår desuden i planlægning af kræftscreening på tværs af regionerne.

Det arbejde ser Michael Werenberg Mikkelsen frem til at blive en del af. Og så glæder han sig til at arbejde med en gren af sundhedsvæsnet, der møder borgerne et helt andet sted i deres forløb, end han gør nu.

- Jeg kommer fra en afdeling, hvor vi har patienterne relativt sent i deres i deres sygdomsforløb. Derfor er det meget meningsfuldt for mig at blive en del af en afdeling, hvor vi forhåbentlig fanger sygdommene langt tidligere, siger han.

Michael Werenberg Mikkelsen kommer desuden med 10 års ledelseserfaring fra Aarhus Universitetshospital.

- Jeg har stor respekt for Afdeling for Folkeundersøgelsers flotte resultater og ser meget frem at blive en del af afdelingen og Regionshospitalet Randers. Jeg kan forhåbentlig bidrage til den fortsatte udvikling af afdelingens drift og forskning med de ledelseskompetencer, jeg har opbygget i min tid på Aarhus Universitetshospital, siger han.

Dygtig leder med masser af erfaring

Hospitalsledelsen på Regionshospitalet Randers ser frem til at byde Michael Werenberg Mikkelsen velkommen til hospitalet og glæder sig til det fremadrettede samarbejde.

- Michael er en dygtig leder med masser af erfaring. Så vi tror på at han sammen med Berit kan udvikle afdelingen og sætte endnu mere fokus på området for kræftscreeninger, siger Lone Winther Jensen, lægefaglig direktør, Regionshospitalet Randers.

Michael Werenberg Mikkelsen er 41 år og bor i Søften med sin kone og to børn.