10. september 2021

Med båthorn og glade børn blev Den Cirkulære Legeplads ved Regionshospitalet Randers indviet fredag eftermiddag. Legepladsen er beviset på, at vi sammen kan få tingene til at ske og udnytte vores ressourcer på nye måder.

Åbning_700pix.jpg

 Den Cirkulære Legeplads åbnede fredag ved en festlig indvielse på plænen ved Regionshospitalet Randers. Hospitalsdirektør Jonas Dahl kunne byde børn og voksne velkommen til en indvielse af den sjove slags. Fra talerstolen på legetårnet kunne dernæst Hanne Roed, næstformand i regionsrådet, Connie Astrup-Larsen, CEO i KOMPAN og Torben Hansen, borgmester i Randers Kommune, glædes over, at arbejdet med bæredygtighedsstrategier og partnerskaber skaber så tydelige resultater.

Med til indvielsen var også elever fra Randers Lilleskole, og Ulveungerne fra Børnehuset Bækkestien. Begejstringen over legepladsen var ikke til at overhøre. Da talerne sluttede af med en nedtælling lød båthornene, der i dagens anledning havde erstattet den røde snor, som det ellers er sædvane at klippe over til indvielse. Det tog ikke mange sekunder, før de 50 børn havde indtaget og godkendt legepladsen.

Legepladsen på hjørnet af Skovlyvej og Kirketerpvej er den første af sin slags herhjemme, hvor der er brugt plastikaffald fra hospitaler til at støbe nogle af elementerne. Efter indvielsen er legepladsen nu åben for alle.

Den Cirkulære Legeplads

 

  • Der er brugt 300 kilo plast fra hospitalerne på legepladsen.
  • Klatretårnet 'BLOQX', støbt af 75% plastaffald fra hospitaler.
  • Fra februar 2020 til juni 2021 er der i alt indsamlet 4,5 tons plast af typerne PP og HDPE til projektet.
  • Der er udledt 54% mindre CO2e på at anlægge denne legeplads i forhold til en legeplads i ny plast.
  • Projektet er blevet til i partnerskab mellem legepladsproducenten KOMPAN, Region Midtjylland, Dansk Affaldsminimering, Randers Kommune og Compas