27. december 2020

Regionshospitalet Randers åbner i dag for vaccination mod COVID-19. Det er udvalgt frontpersonale, der tilbydes vaccinationen som de første i Vaccinationscenter Randers.

Første vaccination COVID-19_6921.jpg

Vinni Faber Rasmussen, læge i Børn og Unge, er ved at være klar til at modtage stikket mod COVID-19 - som den første på Regionshospitalet Randers. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Det er udvalgt personale fra bl.a. Akutafdelingen, Medicinsk Afdeling og Intensiv-afsnittet, der fra 27. december som de første modtager vaccination mod COVID-19 på Regionshospitalet Randers. Der er tale om personale, der behandler og plejer COVID-19-patienter og patienter med mistanke om COVID-19 på hospitalet.

- Vi tilbyder vaccinen til personale på disse afdelinger som de første, da de passer COVID-19-patienterne, og derfor er i særlig risiko for selv at blive smittet. Vi har lavet en plan for opstarten, der sikrer, at vi kan klare driften på hospitalets afdelinger samtidig med, at personale på skift kan blive vaccineret, siger Jonas Dahl, hospitalsdirektør.

Den 27. december kan hospitalet tilbyde vaccinen til 65 medarbejdere. Herefter vil hospitalet løbende modtage flere vacciner, der tilbydes til personalet - og på sigt resten af befolkningen.

Det foregår i Vaccinationscenter Randers

Regionshospitalet Randers har i løbet af et par uger etableret Vaccinationscenter Randers på Kirketerpsvej 5 (nabo til Blodprøvetagningen). Det er her personalet bliver vaccineret, og hvor borgerne også vil blive vaccineret.

- Det har gået hurtigt med at få etableret vores vaccinationscenter, og vi glæder os over, at vi i dag kan tage det i brug. Nu starter vi med personalet, og ser frem også at vaccinere øvrige borgere, siger Bent Windelborg Nielsen, ledende overlæge i Børn og Unge og en af projektlederne bag Vaccinationscenter Randers.

Når borgere tilbydes vaccination mod COVID-19, vil de få en henvendelse over e-Boks fra myndighederne om dette med information om, hvordan og hvornår de kan blive vaccineret.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Jonas Dahl, hospitalsdirektør, tlf.: 7842 0105
Bent Windelborg Nielsen, ledende overlæge, tlf. 7842 0801
Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf. 4079 2609

 

Flere oplysninger om vaccination mod COVID-19

Flere oplysninger om vaccination mod COVID-19

Se Region Midtjyllands vaccinationsinfo her: https://www.rm.dk/om-os/aktuelt/corona/vaccination-mod-covid-19/