10. december 2020

Med stigende antal smittede i befolkningen forventer Regionshospitalet Randers et større antal indlæggelser pga. COVID-19. Derfor udskyder hospitalet nu planlagte operationer for at kunne være klar til at behandle flere indlagte med COVID-19.

Regionshospitalet Randers aktiverer dele af sit corona-beredskab for at være klar til at modtage og behandle et stigende antal smittede med COVID-19 og med mistanke om COVID-19.

Med aktivering af corona-beredskabet udskyder hospitalet udvalgte planlagte operationer fra uge 51. Ved at udskyde operationer, der ikke er akut livstruende og førlighedstruende, frigøres der personale til at arbejde i de afdelinger, der modtager COVID-19-patienter.

- Vi gør klar til at modtage flere patienter med COVID-19, og derfor vil vi nu begynde at udskyde ikke-akutte behandlinger for patienter, der skal have foretaget skulder-, hofte- og knæoperationer samt mindre dagkirurgiske indgreb. Det gør vi for at sikre både senge og bemanding til at behandle patienter med COVID-19 eller med mistanke om COVID-19, siger Jonas Dahl, hospitalsdirektør og fortsætter:

- Vi udskyder kun de operationer, hvor det er fagligt forsvarligt. Vi vil opretholde så megen almindelig drift som muligt, og vi prioriterer selvfølgelig de patienter til operation, der har akut behov for det.

Alle patienter, der får udskudt deres tid, bliver kontaktet telefonisk af hospitalet. De vil blive tilbudt en ny tid, når der igen er bemanding til det.

Hospitalets ledelse følger udviklingen i smittetrykket tæt, og vil i de kommende uger vurdere, om yderligere dele af hospitalets corona-beredskab skal iværksættes – og om der bliver behov for at udskyde flere ikke-akutte planlagte tider.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Jonas Dahl, hospitalsdirektør, tlf. 7842 0105
Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609