23. oktober 2020

På Regionshospitalet Randers har ortopædkirurgerne netop vundet Den Gyldne Yoda 2020 - Yngre Danske Ortopædkirurgers uddannelsespris. Prisen er en anerkendelse af det store arbejde, som ortopædkirurgerne gør for at give yngre læger et godt uddannelsesforløb.

Ortopædkirurger.jpg

Teamet der står bag de gode uddannelsesvilkår på Ortopædkirurgi. Fra venstre: Anders Kjærsgaard Valen (reservelæge), Michael Tjørnild (ledende overlæge), Rikke Thorninger (uddannelsesansvarlig overlæge) og Martin Bille Henriksen (afdelingslæge)

Yngre Danske Ortopædkirurger har den 22. oktober på Dansk Ortopædisk Selskabs årskongres givet deres uddannelsespris, Den Gyldne Yoda, til Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Randers. Prisen har til formål at anerkende en person, en afdeling eller en institution, der har gjort en særlig stor indsats for at forbedre uddannelsesvilkårene for yngre ortopædkirurger.

Prioriteret og værdsat

Det er de yngre læger under uddannelse, der har nomineret afdelingen til prisen. I nomineringen fremhæver de bl.a., at man som yngre læge føler sig prioriteret, værdsat og som en vigtig del af afdelingen. De understreger også, at der er god mulighed for supervision og til at få gode råd i forbindelse med de daglige opgaver.

Afsluttende står der i nomineringen: "Alt i alt er Ortopædkirurgi på Regionshospitalet Randers et sted, hvor vi løfter i flok, har et stærkt fællesskab og et godt uddannelsesmiljø."

Rigtigt at prioritere uddannelse

Ledende overlæge på Ortopædkirurgi, Michael Tjørnild, er beæret over, at hans afdeling har fået prisen.

- Det sender et signal om, at det er rigtigt at prioritere uddannelse højt. Når man har fokus på god uddannelse og et godt arbejdsmiljø, betyder det også bedre patientbehandling. Jeg er meget glad for at høre, at yngre læger føler sig som en del af afdelingen. Det har været vigtigt for mig, at uddannelse er tænkt ind i vores dagligdag, siger Michael Tjørnild.

Supervision og flere uddannelsesdage

Han peger på, at afdelingen i løbet af det seneste år f.eks. har indført daglig supervision af uddannelseslæger i skadestuen, hvor en speciallæge hele dagen fra kl. 8-18 superviserer de yngre læger.

- Vi har også øget mængden af uddannelsesdage i løbet af det seneste år, og de yngre læger på afdelingen er patientansvarlige læger for den patient, som de opererer. Det betyder også, at de er med på stuegang efter operationen, og når patienterne skal til kontrol i ambulatoriet efterfølgende, siger Michael Tjørnild.

Holder hinanden til ilden

Han fremhæver, at det gode uddannelsesmiljø er noget, man sikrer som hold. Uddannelsesansvarlige overlæge Rikke Thorninger og resten af teamet på Ortopædkirurgi er dem, der har stået i spidsen at give afdelingens uddannelseslæger et godt forløb.

- Vi holder hinanden til ilden på afdelingen, og det er derfor, at det har været muligt for os at sætte nogle af de her initiativer i søen, siger Michael Tjørnild.

Det er 10. gang, at prisen uddeles. Med prisen følger en vandrepokal, hvor prisvinderen får indgraveret sit navn.

For yderligere oplysninger, kontakt:
Michael Tjørnild, ledende overlæge i Ortopædkirurgi, tlf.: 2074 3410
Cecilia Honores Møller, kommunikationschef, tlf.: 4079 2609