17. december 2020

Tirsdag 22. december samles al COVID-19-test i Grenaa på ny adresse. Det nye teststed giver mulighed for at øge testkapaciteten.

Gående test.jpg

Tirsdag 22. december åbner nyt teststed i Grenaa med mulighed for gående COVID-test med tidsbestilling. Foto: Helle Brandstrup Larsen

Borgere, der skal testes for COVID-19 i Grenaa, skal fra tirsdag 22. december møde op på en ny adresse. Region Midtjylland åbner nyt teststed i tomme butikslokaler på Østerbrogade 2, som dagligvareforretningen Netto flyttede fra i foråret.

Teststedet samler al COVID-19-test i Grenaa, og dermed lukker både Grenaa Sundhedshus og Idrætscenter Grenaa for test.

På den nye adresse kan der skrues op for testkapaciteten i Grenaa i løbet af de kommende uger.

- Vi glæder os over, at vi på meget kort tid har kunnet indrette en ny teststation i Grenaa og dermed øge testkapaciteten i Norddjurs betragteligt. Det er sket i god dialog med Norddjurs Kommune og med hurtig handling fra Salling Group, som har lokalerne. I de nuværende rammer har vi kunnet teste 300 borgere om dagen. På den nye adresse kan vi teste 500 dagligt, siger hospitalsdirektør, Regionshospitalet Randers, Jonas Dahl.

Gående test med tidsbestilling

COVID-19 test Grenaa udfører PCR-test, dvs. podning i halsen med efterfølgende svar på sundhed.dk.

Al test vil ske gående og kun efter forudgående tidsbestilling via coronaprover.dk.

Der er mulighed for parkering ved teststedet. Adgangsforholdene er handikapvenlige, så har man brug for kørestol, rollator eller andre hjælpemidler er det en fordel at medbringe disse.

Teststedet vil være åbent alle dage kl. 09.00 – 16.00, dog med reduceret åbningstid (kl. 10.00 – 14.00) følgende dage; 24. december, 25. december, 30. december og 1. januar.

I juledagene vil de fleste tider være reserveret til borgere, der er henvist til test som nær kontakt til en smittet person.